ricsi_3.jpg1e_32.jpg1e1_9.jpgbukaresti2.jpgbukaresti3.jpg

 Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „SUPERBET CHESS CLASSIC ROMANIA 2023 1 CLASAMENT Caruana 3 4,5 pct. 4,5 pct. 4 pct. 4 pct. 4 pct. 3,5 pct. 6 7 Firouzja Rapport Wesley So Giri Anish Vachier-Lagrave Duda Bogdan Deac Ding Liren Nepomniachtchi RUNDA7 8 3 pct. 2,5 pct. 2,5 pct. 2,5 pct.”

 

live3_8.gif

A mai záró-fordulóban a megszokottól egy órával hamarabb ülnek tábla mellé a Román fővárosban, Bukarestben folyó szuper-sakkverseny szuper-nagymesterei (mindannyian 2700 élőpont-felettiek, jelenleg három tucatnyian sincsenek a földön e szuperképességgel megáldottak, nem véletlen, hogy csak rájuk kíváncsi a (sakk)világ) - Tegnap a tabella végén kullogó Duda nagymester épp az élen álló Firouzját győzte le, s taszította az osztott második helyre Rapport, So és Giri társaságába - a versenyben fél-pont előnnyel (5/8) Caruana vezet - aki ma épp a mi fiúnkkal Rapporttal mérkőzik meg - Giri - Nepo-val, Deac - Ding Lirennel kerül szembe - Érdekesség, hogy a mezőnyben csupán hárman állnak élőpont-vesztésre: Deac -3, mellet a két világbajnoki-döntőt vívó: Nepo - 15 és  Ding Liren világbajnok: -13 - A győzelem mindegyikőjüknek ír lenne a sebre - Jó, szórakozást!

Ismét vesztesként álltak fel a tábla mellől a világbajnoki döntő résztvevői - A Nepo-t legyőző Firouzja előre lépett a holtversenyes első helyre Caruana mellé (4,5/7)  - A dobogó második fokára lépett fel a világbajnok Ding Lirennel szemben győzelmet arató Giri - holtversenyes társai: Rapport és So - A nyolcadik fordulóban kerül szembe egymással a világbajnok: Ding Liren és fő segítője Rapport Richárd - A vérszemet kapó, az utóbbi négy fordulóban 3,5 pontot szerző Firouzja Dudával küzd meg az egyedüli elsőségért - Caruana-t Giri "parancsolhatja" le a kapitányi hídról - Jó, szórakozást!. 

 

Megtörtént az, ami még nem volt ezen a versenyen - A hatodik fordulóban minden játszma döntetlen eredménnyel végződött, így a tabella állása nem változott  - Továbbra is Caruana vezet 4/6 - előnye fél pont üldözői: Rapport, So és Firouzja előtt - A mai hetedik fordulóban a román és az amerikai színek egymásra találtak: So - Caruana, Rapport - Deac párosításban - Izgalmasnak ígérkezik még a Firouzja - Nepo derbi - Jó, szórakozást!. 

Jaj a világbajnoki döntősöknek - az ötödik fordulóban mindketten vereséget szenvedtek - Francia nap volt az ötödik fordulóban a bukaresti sakkarénában - A világbajnok Ding Lirent az egymásután két győzelmet arató Firouzja győzte le - A másik döntős Nepo két nap alatt két vereséget könyvelhetett el - őt VLM fektette kétvállra - Rapport döntetlent ért el és tartja holtversenyes második helyét Firouzjával és So val megosztva azt - A versenyben továbbra is Caruana vezet 3,5/5 - Tegnap (05-11) pihentek a versenyzők - A hatodik fordulót 05-12-én játsszák - VLM - Rapport, Ding Liren - So, Caruana - Firouzja partik izgalmai várnak ránk - Jó, szórakozást!.

Caruana gondolt egy merészet és a harmadik fordulót követően a negyedikben is győzelemre vezette fakatonáit - Nem mást győzött le, mint a világbajnoki párosmérkőzés vesztesét: az orosz Nepot - Ez a tempó: 3/4 elég volt ahhoz, hogy a mezőny élére álljon - A So-val remiző Rapport kettőse áll az osztott második-harmadik helyen - A mai (05-10) pihenőnap előtti ötödik fordulóban a magyar sakkzseni: Rapport sötét színnel küzd meg a holland Girivel - A versenyben vezető Caruanának szintén a sötét figurák jutnak a lengyel Dudával szemben - Jó, szórakozást! 

A harmadik fordulóban Ricsi a sötét oldalon ülve ért el értékes döntetlent Firouzjával szemben - A forduló egyetlen győzelmét arató Caruana: MVL-t győzte le - fellépett a dobogó legfelső fokára - Ott most négyen szoronganak: So, Nepo, Rapport és Caruana 2/3-as eredményességi mutatóval -  A mai (05-09) negyedik fordulóban Ricsi holtversenyes első társával: So val mérkőzik meg - A magyar versenyző vezeti a világos bábukat - Hajrá, Ricsi! - Jó, szórakozást!.

A második fordulóban két játszma is eldőlt - Rapport - Dudát, Nepo - Deacot győzte le - Hárman vezetik a mezőnyt 1,5/2 pontos teljesítménnyel: Rapport, Nepo és So - A mai (05-08) harmadik fordulóban Firouzja - Rapport derbire kerül sor - Jó, szórakozást!.

Az első fordulóban Rapport remizett a világbajnoki döntős Nepo-val, a világbajnoki címet szerző Ding Liren is beérte döntetlennel MVL-el szemben - A show-t, So vitte el a tavalyi Grand Chess Tour sorozat győztesének: Firouzja Alireza legyőzésével - A mai második fordulóban Rapport a lengyel Dudával mérkőzik meg - Jó, szórakozást!.

 

A világbajnoki döntősök (Ding Liren és Nepo) mellett Firouzjával, Caruanaval, Girivel, So-val és Rapport Richárddal - Hajrá, Ricsi! -  Jó, szórakozást!.

 

 

 

 

 

 

2023 Grand Chess Tour

Superbet Chess Classic Romania: May 4 - 16, 2023, Bucharest, Romania

Superbet Warsaw Rapid & Blitz : May 19 - 26, 2023, Warsaw, Poland

SuperUnited Rapid & Blitz Croatia: July 3 - 10, 2023, Zagreb, Croatia

Saint Louis Rapid & Blitz: November 12 - 19, 2023, Saint Louis, Missouri, USA

Sinquefield Cup: November 19 - December 3, 2023, Saint Louis, Missouri, USA

Szerző: Sakk-mester  2023.05.15. 12:30 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása