dusseldorf_1.jpgeuropa_2.jpgrapid_csapat.jpgrapid_csapat_nok.jpgrapid_csapat_dijazas.jpgdusseldorf2.jpg

 A verseny honlapja: ITT

 

 

 

--------------

2023. augusztus 26-28-ig Düsseldorf német városa egyedülálló versenynek ad otthont – az első csapat rapid sakkvilágbajnokságnak, amelyet a FIDE a WR Logistics GmbH partnerségében szervezett - A világ minden tájáról 43 csapat fog versenyezni egy 250 000 eurós nyereményalapért, a legjobb csapat pedig megkapja a 100 000 eurós első díjat - A résztvevők között szerepelnek a korábbi világbajnokok, Viswanathan Anand, Vladimir Kramnik, Hou Yifan, Alexandra Kosteniuk, Mariya Muzychuk, valamint Ian Nepomniachtchi, Fabiano Caruana, Boris Gelfand, Levon Aronian, Peter Svidler, Jan-Krzysztof Duda Nodirbek Abdusattorov és Daniil Dubov.

 

A Rapid Team World Championship, egy 12 fordulós svájci torna, amelyet három napon keresztül, gyors időkontroll mellett játszanak - Düsseldorfban rendezik 2023 augusztus 25 (az érkezés napja) és augusztus 28 között - Az esemény díjalapja: 250 000 euró -  a világ minden tájáról érkező csapatok számára nyitva áll. 

Minden csapatot a következő követelményeknek megfelelően kell összeállítani:

Egy csapatnak 6-9 játékosból kell állni - Közöttük legyen legalább egy nő, és egy 2000 élőpontot soha meg nem haladó figura - továbbá lenni kell egy csapatkapitánynak, aki lehet az egyik résztvevő is.

 

A regisztrált csapatok előzetes listája megjelent a rendezvény hivatalos honlapján. Jó néhány kiváló GM-et láthatunk majd akció közben, köztük Ian Nepomniachtchit, Fabiano Caruanát, Wesley Sot, Levon Aroniant, Jan-Krzysztof Dudát, Nodirbek Abdusattorovot, Hou Yifant, Kateryna Lagnot, Alexandra Kosteniukot, Harika Dronavallit, Elisabeth Paehtzt.

 --------------- 

Szerző: Sakk-mester  2023.07.26. 18:05 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása