caruana3_1.jpgfinal_gchtour.jpgst_louis_night_expblend_14.jpgcaruana_bajnok_2023_1.jpgso_1.jpgaronyan_2.jpgamerikai_1.jpgamerikai_2.jpgamerikai_3.jpg

 live_19.png

A helyzet változatlan -  a nyolcadik forduló négy döntetlenje megerősítette a status quo-t - A záró-fordulóban borul-e a fennálló sorrend?   Rövidesen megtudjuk - További, jó szórakozást! Hajrá, Ricsi!.

A hetedik fordulóban Caruana legyőzte So-t, Domiguez nyert Rapport ellen és a győztesek átvették a vezetést a versenyben - bár hárman is 4 pontosok, ám Caruana és Domiguez 6, míg So 7 játszmából érte el ugyanazt a pontszámot - Az első kettő még kétszer, So viszont csak egyszer ül tábla mellé az utolsó két fordulóban - Ricsi túlvállalta, túlterhelte magát és most viselnie kell a túlhajszoltság és a velejáró fáradtság következményeit – További, jó szórakozást! Hajrá, Ricsi!.

A hatodik forduló lepipálta az első ötöt az eldőlt partik számát illetően - Míg az előző 5 fordulóban csupán kettő játszma dőlt el, addig a hatodikban három! - A dobogón  három amerikai: a Fülöp-szigeteki So a legfelső fokon 4/6, holtversenyben a másodikon az olasz szülők Amerikában született gyermeke: Caruana és a kubai Domiguez! A negyedik amerikai: az örmény Aronyan a hatodik 2,5/5 - A mi fiúnk: a román színekben versenyző Rapport Richárd 2/5  - holtversenyben az orosz anyától és nepáli apától Szentpéterváron született Holland Girivel zárja a sort - Az izgalmak fokozódnak - Jó, szórakozást! Hajrá, Ricsi!.

Az ötödik fordulóban Aronyan törte át a „remifalat” Firouzja elleni győzelmével - Így már kettőre emelkedett az eldőlt partik száma az eddig lejátszott 20-ból - A versenyben továbbra is So vezet 3/5 pontos eredménnyel - Rapport 1,5/4 jelenleg sereghajtó - A hatodik fordulóra 27-én kerül sor: So - Aronyannal, Rapport - VLM-mel küzd meg - Jó, drukkolást! Jó, szórakozást! Hajrá, Ricsi!.

A negyedik fordulóban végre megtört a jég - vesztünkre! Az eddig lejátszott 16 partiból eldőlt egy, s bizony azt Rapport vesztette el a világos bábukat irányító So-val szemben - A mai ötödik fordulóban kerül sor a Rapport - Giri játszmára - A versenyben vezető So - Dominguezzel találkozik - Holnap: 11-26-án szünnap következik - Jó, drukkolást! Jó, szórakozást! Hajrá, Ricsi!.

Az edigi három forduló során egyetlen eldőlt partit sem láttunk - Megtörik-e a jég a negyedik fordulóban? A Rapport  - Duda parti elhalasztására a lengyel nagymester betegsége miatt került sor! - Úgy látszik, hogy Dudát visszaléptették.

Túl vagyunk két fordulón, összesen kilenc döntetlen partin - Azért kilencen, mert a Duda - Rapport játszmát elhalasztották - Túlságosan kemény sport a sakk - Ricsi 19-én még játszott a European Team Championship 2023-ik évi versenyének nyolcadik fordulójában - 21-én már Saint Louisban találjuk a tábla mellett - Nem, hogy akklimatizálódni nem volt ideje, de vélhetőleg tisztaruhát is a repülőn válthatott - Jó, szórakozást! Hajrá, Ricsi!.

 

 

Szerző: Sakk-mester  2023.12.01. 08:45 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása