carlsen_0207.jpgcarlsen_firouzja.jpg20240201dijak2.jpgfirouzja_2.pngcarlsen_so.jpglazavik.jpgcarlsen_3.pngchess24_a_2.jpgdivision.jpgmartinez.jpgchessable_masters.pngchessable_jatekosok.jpgchessable_program.jpgchessable-schedule.pngchessable-prizes.png20240201pontok.jpglive_29.png

 


 

 

 

 

 

A nagydöntőben Carlsen kikapott Alireza Firouzjától, ami azt jelentette, hogy Carlsen és Firouzja is elveszített egy mérkőzést, így egy döntő mérkőzésre került sor - aki azt nyeri az a verseny győztese -  Carlsen 2-0-ra nyert -  Vincent Keymer legyőzte Levon Aronian-t a Division 2 döntőjében, és kvalifikálta magát a következő főversenyre, Alexey Sarana legyőzte Alexander Grischukot a Division 3 döntőjében, és legközelebb a Division 2-ben fog játszani.

 

Nézz be hozzám ma sem maradsz sakk nélkül! - Carlsen után Firouzja is megállj-t parancsolt a fehérorosz tinédzsernek: Lazaviknak - február 07-én Carlsen - Firozja döntőre kerül sor - Jó szórakozást! -

🏆 Divízió 2.
🥇 Vincent Kymer a bajnok
🥈 Levon Aronyan - második hely
🏆 Divízió 3.
🥇 Alexei Sarana a bajnok
🥈 Grishchuk Sándor - második hely
Ma (02-07) lesz a Division 1 nagy döntője
Magnus Carlsen vs Alireza Firuzdha...

.

Rövidesen kezdődik a vesztesek : Firouzja - Nepo párviadala - azt követi a győztessek döntőjének vesztese: Lazavik és a vesztesek győztesének párharca - az innen kikerülő győztes vívja a nagy-döntőt a győztesek győztesével: Carlsennel - Remélem érthető voltam! Jó szórakozást!

A norvég szellemóriás: Magnus Carlsen 2,5:1,5 arányú győzelmet aratott az ifjú titán: a fehérorosz Denis Lazavikkal szemben - Carlsennek Gratulálok!  Lazavik! Fel e fejjel, a teljesítményed több volt, mint tisztes helytállás! Előtted a jövő: Hajrá Denis! A küzdelmek folytatódnak! További jó szórakozást!.

Rövidesen kezdődik a győztesek döntője - Dávid és Góliát összecsapása - Nos Dávid! Nálad van-e a parittyád? Rövidesen kiderül - Példátlan diadalmenet után: Nakamura, Giri, MVL és Martínez legyőzését követően a győztesek döntőjében a világranglista vezető Magnus Carlsennel csap össze a 17 éves fehérorosz Denis Lazavik, aki ma a perui Martínezt 2,5:0,5 arányban győzte le - Carlsen a Fedoseev elleni döntetlennel került be a döntőbe - Hajrá Lazavik! Jó szórakozást!.

Két feketemacska (Martínez és Lazavik) kiült az ablakba! - Egyikőjük neve ismert bloglátogatóim körében - Ő a 17 éves fehérorosz Denis Lazavik, aki Nakamura lenullázását követően övébe tűzte Giri és  MVL skalpját - A másik a 25 éves perui Jose Eduardo Martínez Alcántara, aki tegnap meggyőző fölénnyel 3:1 arányban verte el a kétszeres világbajnok kihívót, a jelenlegi világbajnok-jelölti mezőny orosz tagját: a 33 éves Ian Alexandrovich Nepomniachtchit - Nos barátaim: Ekként is lehet népszerűsíteni egy országot, az ország sakkját, nem kell ahhoz a világ legköltségesebb sakkrendezvényét, a sakkolimpiát megrendezni  - További eredményekért, információért kattints a bejegyzésre - A verseny folytatódik - Jó szórakozást!.

JÖN: - MVL – Nepo, Firouzja - So, Carlsen - Fedoseev, Martinez - Lazavik párharc!

A 17 éves zseniális fehérorosz Denis Lazavik 2:0 arányban ütötte ki Nakamurát és Girin is tovább lépett - ma a francia VLM-mel szemben folytatta sikerszériáját - négy döntetlen játszmát követően az armageddonban múlta felül nagy nevű ellenfelét - Ma tábla mellé ült Carlsen a So-val vívott sakkcsatáját 2,5:1,5 arányban nyerte - További párosítások a bejegyzésben! Jó szórakozást! - A 2024-es Chessable Masters az első a Champions Chess Tour élő döntőjét megelőző négy esemény közül - Az esemény győztese 30 000 dollárt tesz zsebre, és garantálja a helyet a CCT döntőjében.

A 2024-es Chessable Masters az első a négy Champions Chess Tour esemény közül, és meghatározza az egyik játékost, aki bejut a CCT döntőbe - Az esemény január 31-én 11:00 ET/17:00 CET-kor kezdődik, és 300 000 dolláros nyereményalapot tartalmaz -

A következő játékosok már szereztek helyet a Chessable Masters Division I-ben a tavalyi utolsó CCT eseményen, az AI Cupon nyújtott teljesítményük alapján:

GM Maxime Vachier-Lagrave (AI Kupa I divízió győztes)
GM Magnus Carlsen (AI Kupa I divízió második helyezettje)
Vlagyimir Fedoseev GM (AI Kupa II osztály győztes)
Az alábbi játékosok a 2023-as AI-kupában elért eredményeik alapján is helyet szereztek a Divízió I helyezés második fordulójában:

GM Ian Nepomniachtchi (Division I harmadik hely)
GM Anish Giri (Division I negyedik hely)
GM Vladislav Artemiev (Division II második hely)
GM Sam Sevian (Division III első hely)

Szerző: Sakk-mester  2024.02.08. 08:30 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása