pos202_1.jpgMire jutsz világossal sötét jelzett: d4 lépését követően?

 

Nos, én látok egy nagyon szép mattot: Bemutatom neked - Kezdem a Fh7+-kal - sarokba állítom a királyt (Kh8), nem tud mozdulni sehova - A Hg6 sakkal folytatom - Ha a király nem üti le a h7 futót, akkor ez a sakk egyben matt is - tehát jön a Kxh7 - Erre elsütöm az ütegem, egy kettős sakkal folytatom: Hf8+ sakkot ad a huszár f8-ról és a vezérem c2-ről - ha a sötét király h8-ra lépne Vh7+ egyben matt is lenne -ám a király mehet g8-ra is, ami azt jelenti, hogy Vh7-re kiütheti az f8 huszáromat - de se baj - nem kár érte, mert Vh8 matt következik, ugyanis a király nem menekülhet az e-vonal irányába, mert ott az e3 bástyám az úr!

Így számolom én a változatokat!? Bevállaljam? Kérlek légy a tanácskozó társam! Mit tanácsolsz, csapjunk a lecsóba?

 

Bizony van itt más is és ez a jó folytatás! Fh7+ Kh8 - Hxf7+! Bxf7 - Be8+ Bf8 - Bxf8 matt - Keresd meg az előző levezetésben a hibát!

 

 

Szerző: Sakk-mester  2024.03.03. 11:02 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása