Mottó: Akinek nem inge, ne vegye magára, akinek inge, az pedig viselje!

 

Diákolimpia volt tegnap, azaz január 14-én szombaton Hajdú-Bihar megye székhelyén, Debrecenben.

 

A sakkozó gyerekek egyéni diákolimpiája,

vagy inkább még sem az volt,

hanem szégyennap.

Szégyennapja azoknak, akik címekben, rangokban páváskodnak, pöffeszkednek, de a vele járó feladatoknak eleget nem tesznek.

 

Szégyennapja a diákszövetség vezetőinek, s mind azoknak, akiknek kötelessége lett volna, a gyermekek örömére lebonyolítani ezt a „rangos” versenyt, akiknek kötelessége lett volna tudatni a gyermekekkel és szüleikkel mikor és hol lesz a verseny, kik a résztvevők. Ma, amikor minden szervezetnek honlapja, blogja van, talán nem lett volna megerőltető fáradtság kirakni oda az időpontokat, a versenykiírást.

 

Szégyennapja január 14 mind azon tanároknak, iskolaigazgatóknak, akik számára a fizetésük, s önmaguk a fontosabbak a gyermekeknél. Nos, ezek után hívatásról nekem ezek a személyek ne beszéljenek, mert legfeljebb szakma az amit ők gyakorolnak, de ahogy csináljak, az még szakmaként is satnya.

 

Szerző: Sakk-mester  2012.01.15. 09:49 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása