einstein3.jpgAkkor most álljon itt egy eretnek gondolat.

Az iskola a tehetség megrontója!  Olyan, mint a kasza, levágja azt, ami a többi fölé nő.

Az iskolát a középszerűeknek és az az alatt lévőknek találták fel.

Az iskola nem más, mint egy nagy kiegyenlítő tartály.

Ha már bebizonyosodott, hogy valakinek valami iránt nagy a tehetsége, zsenialitása van, akkor annak utat kell adni és szakítani kell a konvenciókkal.

Ismerek néhány „zseni” gyereket, például olyan memóriával megáldottat, akiből csak egy van ezerből, vagy tízezerből.

einstein2.pngMit ad ennek a gyereknek az iskola? Félgőzzel negyed-gőzzel tesz eleget az iskola követelményének, azaz elpunnyad, ennyi is elég, akkor miért dolgozzon többet.

Másik példa;  A középiskolába betoppant kislány rajztudásától lement hídba a tanár néni.

Nem küldték rögtön művészeti főiskolára vagy egyetemre, ő nyeri a rajzversenyeket az iskolának és ezáltal nő az iskola respectje. Úgy hiszik a felkentek, hogy milyen jó ott a rajzoktatás!

einstein1_1.jpgHa bebizonyosodik valakiről, hogy sakkzseni, akkor adjuk már meg neki, ami jár, ha már a Polgármódszer magyar. Az nem szól másról, mint arról, hogy ne pazaroljuk szét az időt, hanem célirányosan, intenzíven használjuk azt fel.

Ha elfogadjuk, hogy a fizikai sportágakban el kell menni a határterhelésig, akkor azt is könnyű lenne elfogadni, hogy ez a szellemi képességek fejlesztése terén is hasznos, hanem nélkülözhetetlen lenne.

Hadd ajánljak figyelmetekbe egy nevet, véssétek jól az elmétekbe:

Praggnanandhaa  Rames Babu

Szeretném, ha a jövőben más országbeli sakkbloggerek egy magyar gyerek nevét ajánlanák olvasóik figyelmébe…

einstein_1.jpg

Ugye könnyen belátod, hogy mennyire nemes cselekedet segíteni egy betegen, egy nyomorultan, ám nem hiszem, hogy valaha is gondoltál arra, hogy amikor a tehetségesnek nem adod meg azt amire szüksége van, akkor őt megnyomorítod, belefojtod a tehetségét, ez legalább annyira gyalázatos cselekedet, mint eltörni a madarak szárnyát, hogy ne repülhessenek.

Bizony megy a képmutatás, nagyszerű dolog eljátszani a "nemes ember" szerepet.

Tegnap olvastam egy bejegyzésben, hogy kilöktek a kuka mellé öt kiskutyát, akik éhen halnak ha nem találnak nekik anyát.

A tehetségnek is szüksége van "Anyára", arra az éltető közegre amelyben kibontja magát, s bizony az elvándorlók, a fogatlanok, a közmunkások országában egy család gyakran nem tudja önerőből biztosítani a "fészek-meleget", amelyben kikelhet a tojásból a Csoda.

Miért alakult úgy az emberi értelem és érzelem, hogy az alattuk lévőknek adnak, mint felsőbbrendűek, ám alig támogatják azokat, akiket maguk fölé emelhetnek.

Talán azért, mert ha a magad fölé emeltre nézel, akkor kisebbrendűségedet látod, míg ha az alattad lévőt támogatod, akkor magasabbrendűséged hízeleg neked. 

------------------------------------------

Egyik Kedves Bloglátogatóm a Póker Akadémián kezdett gyűjtésbe egy tehetséges gyerek megsegítése érdekében. Ezúton is köszönöm kezdeményezését. Sajnos, épp a fenti okok, indokok alapján elutasításra talált.

----------------------------------------------

Úgy érzem akadnak kivételek, akik nem csak a földön fekvőt emelik fel egy emberibb szintre, hanem készek arra is, hogy a tehetséget maguk fölé lendítsék.

 

Szerző: Sakk-mester  2014.07.26. 06:42 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása